Hou Strand

 

Hou Strand

Hou Strand

Hou strand, nord for Hals består af 2 strande. Strandene i Hou byder på netop det du søger, hvis du ønsker nem adgang til vand sol og strand. Stranden ligger tæt på by og havn, og har god internetdækning, og selvfølgelig det blå flag. Du kan opnå en tilfredsstillende internethastighed, uanset hvor du befinder dig på Hou strand.

Hou strand har to af Danmarks mest børnevenlige strande

Hou Strand er opdelt i Hou Sydstrand og Hou Nordstrand, og strande er begge meget børnevenlige.
Strandene i Hou adskilles af Hou Havn.
Begge strande i Hou er let tilgængelige og velegnet til børnefamilier, handicappede og ældre og har mange år i træk fået det blå flag.

Hou sydstrand

Hou sydstrand anbefales til dig som er klar til at gå omkring 400 meter gennem et unikt område som er  skabt ved opdæmning da havnen blev bygget, (hvor hunden kan luftes, husk posen), samt passere enkelte klitter hvor du får en skøn udsigt over Hou Strand og Hou Havn.
Har du ikke noget imod at bakse lidt med en barnevogn, så kommer du frem til en dejlig strand hvor du sikkert kan finde en plads som passer dig perfekt.
Har du barnevogn med, så er det en god idé at følge Nordsøstien mod syd, og derfra gå over broen, som fører dig direkte til stranden, hvorfra du også kan krydse åen, og nå længere mod syd.
Tag for eksempel til Lagunen, eller helt ned til Hals hvor du kommer igennem naturskønt område. Det vil være en tur på et par timer , hvor du ender op i Hals Havn, og kan slukke tørsten, hvis du da ikke selv har medbragt vand.

Turen sydpå anbefales dog ikke for barnevogne, men der kan til tider grundet tidevandet, være skabt nogle små øer, hvor du kan have en “hel strand” for dig selv.
Adgang sker fra parkeringspladsen syd for havnen, hvor der også er toilet og badeforhold.

Hou nordstrand

Fra Hou Nordstrand er der direkte adgang til molen hvor du blandt andet kan opleve sejlbåde som kommer til Hou i sommerperioden.

Barnevogne og handicappede.

Fra Hou Mole  har barnevogne og handicappede den bedste adgang til til Hou nordstand.
Der er en slidske som fører direkte ned til stranden, hvorfra du kommer direkte ned til stranden. Herfra kommer du så langt ud på stranden du ønsker, idet der ved lavvande opstår en strandkant, som gør stranden hård nok til at dine hjul ikke synker ned i.
Der er dog ikke nogen garanti, da kysten er meget omskiftelig,
men fra sommeren 2015 er der etableret et havnebad hvorfra du kan komme i vandet fra din kørestol.

Handicappede har på Hou nordstrand de bedste adgangsforhold til stranden. Her kan bilen parkeres, og der er nem adgang til den dejlige strand. Parkering forbeholdes i sæsonen, som uskrevet lov, til cykler og handicappede.
Bemærk, at der på mandage i sæsonen ikke er mulighed for, at komme på molen med bil, i tidsrummet hvor der er markedsdage

Hou havnebad.

Ydermere er der anlagt et havnebad, som forventes inviet til sæsonen 2015 .

Hou Havnebad byder på en badebro hvorfra du nemt kan komme i vandet og få en dukkert.
Hou Havnebad er anlagt så det kommer til at blive et attraktivt badested for handicappede, og andre som vil springe i dybt vand.

Parkeringspladser tilhørende Hou Nordstrand.

Hou nordstrand har 2 tilhørende parkeringspladser.
Der er én ved selve havnen hvorfra du nemt og ubesværet kan komme til både strand og café. Dog optaget mandage på grund af kræmmermarked i Hou.
Og så er der der en større parkeringsplads nord for havnen ( redningsvej E 550), hvor du dog skal påregne at gå via nogle klitter inden du når til stranden. Herfra er der da også gode muligheder for at lufte sin hund i den frie natur, med udsigt over den dejlige strand og smukke indsø.

Print Friendly, PDF & Email